Macè Senteret – Nasjonalt kompetansesenter for eiendom

Mace Senteret i Molde
Molde kan få eit nasjonalt kompetansesenter for eiendomsbransjen – med opp til 500 arbeidsplasser.

Det var Angvik Eiendom som i fjor tok initiativ til å etablere en hub med et stort nasjonalt kompetansesenter for eiendomsbransjen, med en utbygging av hele kvartalet mellom Torget, Storgata, bussholdeplassen og Hamnegata i Molde. Senteret vil samle entreprenører, arkitekter, rådgivere og eiendomsutviklere – med flere – i en felles arena, hvor også offentlige virksomheter er med. Senteret skal heite Macé Senteret, etter den franskfødte handelsmannen Lorents A. Macé som i fordoms tid hadde sjøbua si her.

Intensjonsavtaler

Det er så langt inngått intensjonsavtaler med sju aktører. Det er Møre og Romsdal fylkeskommune, Molde kommune, Angvik Eiendom, Høgskolen i Molde, Xpro, Norconsult og Protomore. De er alle med i prosjektgruppa som nå jobber med innholdet i senteret. Stig O. Jacobsen sier at de håper å få med enda flere.

– Konseptgruppa har kvalitetssikret selve ideen og konseptet. Vi registrerer stor interesse rundt det, og ønsker nå å knytte bånd til det lokale næringslivet innenfor eiendom, både små og store. Vi har også en drøm om at et større nasjonalt selskap kan bygge opp ei konsernavdeling i Molde med nasjonalt perspektiv, sier Stig O. Jacobsen.

Tror på 500 arbeidsplasser

Per Olaf Brækkan i fylkeskommunen tror det kan bli 500 arbeidsplasser i senteret, i tillegg til mange besøkende daglig.

– Målet er å utvikle Macè og dets konsept sammen. Håpet er at vi får med oss flere aktører på denne utviklinga, sier utviklingssjef Sindre Gundersen i Angvik Utvikling, som er prosjektleder og leder for gruppa der alle som har inngått intensjonsavtaler er med.

Se artikkelen på rbnett.no (Pluss-artikkel)

Mace Senteret Molde
Slik vil kvartalet ta seg ut sett fra vest. FOTO: ILLUSTRASJONER: NORCONSULT
Mage Senteret Molde
Skissen viser utbyggingen av bakgården mot bussholdeplassen. FOTO: ILLUSTRASJONER: NORCONSULT

Del gjerne